Avem angajaţi. Ce facem cu ei?


Citim sau auzim declaraţiile unor companii care susţin sus şi tare că angajaţii sunt resursa lor cea mai de preţ, că mai mult decât orice alt bun al companiei oamenii sunt valoarea. Cum se susţine însă asta în realitatea concretă dincolo de rândurile scrise pe un site şi pe un catalog ale unei companii sau de spusele unui reprezentant?

Despre gard şi leopard ştim cum stă povestea. Acuma, cât de mult întâlnim povestea în companiile româneşti, doar în urma unui studiu sau a dezbaterilor la care vă invit să participaţi, putem afla.

La realizarea strategiei de comunicare a unei companii, comunicarea internă este vitală pentru un business sănatos. Implicarea angajaţilor prin procesul comunicării are ca şi scopuri principale: creşterea productivităţii, păstrarea talentelor, un moral mai ridicat al angajaţilor, crearea unei culturi şi a unui mediu de muncă. Comunicarea bidirecţională, stabilirea unor fluxuri de comunicare, informarea periodică despre activitatea companiei, aplicarea unor sondaje pe tema implicării şi satisfacţiei, folosirea materialelor despre cultură organizaţională, realizarea unor evenimente (inclusiv team building), implicarea conducerii în programe de orientare sunt doar unele dintre inelele care trebuie bine legate între ele pentru ca lanţul să fie unul trainic şi să tragă compania spre direcţia dorită.

Când realizăm o strategie de promovare pentru companie această categorie de public (angajaţii) nu trebuie neglijată. Se întâmplă să ne îndreptăm atenţia doar spre exterior – spre clienţi, parteneri şi uităm cu desăvârşire că angajaţii sunt cei mai de seamă ambasadori ai unei companii.

Aici găsiţi un studiu cu cifre şi procente  în urma căruia a rezultat că e-mailurile şi intranetul sunt metodele de comunicare cele mai folosite pentru implicarea angajaţilor.

Afaceri performante,

Mihaela

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s