Naming. Spune-mi cum te numesti si iti spun cine esti :)


Cati dintre noi s-au tot gandit si razgandit ori si-au cumparat carti pentru a gasi un nume potrivit copilului ce a venit sau care e planificat pentru candva? Fiecare nume are o incarcatura specifica, o semnificatie, iar caracteristicile se imprumuta personalitatii celui care le  poarta.  In spatele oricarui nume sta o poveste, astfel purtatorul devine personajul principal, reprezentantul acesteia. Parintii cunosc intuitiv sau chiar deloc semnificatia numelor, iar motivele pentru care il aleg sunt fie pentru ca este numele unui Sfant si doresc sa ofere protectie copilului, fie este la moda, fie mai apare un serial cum este „Dallas-ul” si uite asa pe ulita satului se aud strigatele vreunui Bobby sau JR.

In bussiness cand se doreste stabilirea unui nume, teoretic lucrurile sunt mult mai clar stabilite: se merge de la identitatea dezirabila la finalitate (nume).  La facultatile de marketing si comunicare naming-ul (procesele de gasire a unui nume potrivit) este tratat ca si componenta distincta a identitatii de marca (brand), iar firmele de consultanta pe partea de branding folosesc instrumente specifice de identificare a elementele in jurul carora va gravita identitatea firmei. Raspunsurile la intrebarile: ce valori vrei sa defineasca firma, ce misiune si principii, tipul de activitate, cum vrei sa fie perceputa firma, cu cine interactioneaza ea, cu care dintre diferitele obiecte (exemple: masini, parfumuri, flori) a-i asocia identitatea sa, samnatura carui registru temporar poarta si altele pot duce la gasirea unor termeni din care sa rezulte numele final al unei firme. Lucrurile sunt mai complexe decat ar parea la prima vedere, multe carti  cu subiectul de fata sunt tiparite.

Numele final al firmei este rezultatul alegerii celui mai potrivit termen, unirea unora dintre cele gasite, acronimul, inventarea unui termen cu trimitere la categoria celor gasite.  Elementele de identitate vizuala sunt doar ambalajul unui continut care este bine definit.

La Multi Ani pentru cei care poarta numele Gabriel, Gabriela, Mihai, Mihaela. Pentru cei care nu cunosc semnificatia cuvintelor, Gabriel inseamna „Dumnezeu este puterea mea”, iar Mihail inseamna „Cel care este asemenea lui Dumnezeu”.

O zi incarcata in deslusirea semnificatiilor adevarate,

Mihaela

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s