Tu in ce an traiesti?


Am stat cativa ani in Bucuresti, oras pe care l-am vizitat de curand si de unde am mai luat pulsul lucrurilor in materie de business.  Locuiesc in Sibiu si cu fiecare vizita am senzatia ca fac o calatorie in timp. In Bucuresti se intampla mai totul (tendintele de aici pleaca, ritmul e altul), si e si normal sa fie asa de vreme ce e capitala tarii – sunt reprezentantele firmelor mari si institutiile importante ale statului.

Intalnesc mai multe persoane care, dupa ce au studiat si muncit in capitala, iau calea provinciei pentru o viata „mai verde” si mai tihnita. Spera sa faca si business acolo unde se muta. Se poate asta?

Optimismul, curajul, increderea in fortele proprii, mai ales increderea ca se poate, ca se pot gasi solutii ma face sa spun ca da, indiferent de orasul in care locuiesti.  Teoretic, sansa exista. Practic, experienta ma face sa spun ca tre’ sa stii din capul locului ca fiecare oras este, tinand seama de firul cronologic,       intr-un alt an decat altul. Planurile si maniera in care faci business trebuie ajustate si in functie de anul in care orasul in care locuiesti este si de anul in care orasele cu care faci treaba sunt. Permanenta educare prin experienta si studiu de business te poate ajuta sa fii la nivelul anului din calendarul general :).

Sa avem un AN NOU cu mai multe realizari! Acestea depind insa in mare masura si de noi (stiti vorba: Dumnezeu iti da, dar in traista nu-ti pune)! Asadar, sa fim sanatosi, cu multa incredere si optimism!

LA MULTI ANI 2011!

Mihaela

2 responses to “Tu in ce an traiesti?

 1. fain… ca metafora… dar mi-ai ridicat o intrebare serioasa. Daca Bucurestiul va sarbatori 2011, ce an va fi din weekend in Sibiu ?

  La multi ani !
  LMG

 2. 🙂
  Laurean,
  O sa raspund la intrebare cu spusele unui partener de afaceri (mai ales la zona asta ma refeream in articol) „ca o sa mai curga apa pe Cibin pana cand la Sibiu se vor desfasura lucrurile ca si la capitala”. Dupa opinia mea, mentalitatea, obisnuintele, influentele, educatia de business sunt diferite in cele doua zone si inevitabil isi pun amprenta.
  Daca opiniile-ti sunt diferite, astept replica 🙂
  Mihaela

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s