Exerciții și tehnici


Aici găsești exerciții și tehnici de influențare și dezvoltare a creativității grupate în mai multe secțiuni, în funcție de perspectiva de abordare și influențare a creativității. Săptămânal, vom adăuga câte un nou exercițiu sau o nouă tehnică într-una dintre secțiuni.

Exercițiile au fost elaborate, astfel încât pot fi efectuate imediat, ajutând la dezvoltarea capacității tale creatoare. În mod normal, este nevoie de 5 – 20 de minute pentru fiecare.

Tehnicile sunt adaosuri la trusa ta de „unelte” pe care le poți aplica atunci când ai nevoie de o idee nouă sau când trebuie să rezolvi o problemă. Iți recomandăm să citești tehnicile până la capăt și să îți notezi posibile situații în care crezi ca ți-ar fi utile. În general, nu este recomandat să le aplici imediat pe o acțiune punctuală concretă. Exersează înainte pe câteva simulări.

Revino in fiecare marți pentru a vedea ce bomboană a mai apărut în cutie!

Secțiunea I – „Clarificarea problemei – ce anume dorești să faci?”.  Pe rând, vom publica tehnici și exerciții de contestare a presupunerilor – ce ne ajută să privim din alt unghi problema pentru a o înțele mai bine, de distorsionare –  ce modifică natura problemei, de demontare – ce descompun problema șamd.

1.  Tehnica_DISTORSIONAREA.

2. Tehnica UMERASE SCHIMBATOARE

3. Tehnica SUS ŞI JOS

Secțiunea a II-a –  „Creșterea creativității”. Vom publica, pe rând, tehnici și exerciții de moficiare progresivă a creativității.

1 Tehnica ATRIBUTELE

2. Tehnica SERII LA NIVELURI DIFERITE

3. Tehnica POVESTEA OBIECTULUI GASIT

Secțiunea a III-a –  „Antrenarea creierului”. Vei găsi tehnici de memorare, exerciții de exersare a gândirii spațiale, tehnici de selecție, tehnici de prelucrare, exerciții logice pentru antrenarea creierului.

1. Tehnica RIMELE CIFRELOR

2. Tehnica ŞI

Secțiunea a IV-a – „Creșterea tonusului”. Vom publica exerciții și tehnici de schimbare a stării de spirit, de exersare a gândirii pozitive, de absorbire a energiei șamd.

Dacă ai și alte propuneri și dorești să le publicăm pe blog, ni le poți transmite.

Creativitate în tot ce faci,

Aura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s